UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ масово заселяються у будинки жителів Запорізької області

Окупанти хочуть прикриватися "живим щитом".

Міський голова Мелітополя Іван Федоров зазначив, що війська РФ масово заселяються в будинки місцевих жителів на окупованій частині Запорізької області. Від Токмака до Роботиного російські війська зайняли усі будинки, інформує "Радіо Свобода".

"Знаємо, що з минулого тижня ворог почав у самому Токмаку підселяти людей. Що це означає? Якщо хтось проживав у будинку або квартирі, то ворог саме до цих цивільних мешканців підселяє своїх військових. Для чого це робиться? Щоб прикриватися живим щитом. Що стосується обладнання вогневих позицій, то це є стандартна практика, на жаль. Люди для ворога нічого не вартують", - наголосив Федоров.

Читайте також: Між осетинами та російськими солдатами назрів конфлікт: ISW про ситуацію на Запоріжжі

Жителі виїжджають зі своїх будинків через таке "підселення", переселяються в інші населені пункти області.

"Здебільшого вони обирають селища Веселе, Михайлівка або до Мелітополя виїжджають. Ми розуміємо, що чим ближче до лінії фронта, тим звірішіми стають ворожі війська і тим більше звірства вони проявляють", - додав міський голова.

На тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей України росіяни продовжують мобілізаційну підготовку до лав армії РФ.