UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ атакували Україну ракетами та БПЛА: скільки ворожих повітряних цілей знищено 

Крилаті ракети «Калібр» та більшість дронів-камікадзе знищено на півдні.

У ніч на 18 липня 2023 року війська РФ атакували Україну з південного напрямку шістьома крилатими ракетами «Калібр» та 36 ударними дронами типу Shahed. Знищено 38 ворожих повітряних цілей, повідомляють Повітряні Сили ЗС України.

Пуски «Калібрів» ворог здійснював, імовірно, з фрегата «Адмірал Ессен», «шахедів» – з району полігону Чауда (Крим).

Сили та засоби ПС знищили шість «Калібрів», 31 ворожий ударний дрон Shahed-136/131 та один розвідувальний БПЛА загарбників.

Крилаті ракети «Калібр» та переважну більшість дронів-камікадзе знищено на півдні – в Одеській та Миколаївській областях, решту ударних дронів збито в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях.

У Повітряних силах також розповіли, що протягом минулої доби 17 липня протиповітряна оборона знищила три ударні БПЛА типу «шахед», один «Ланцет» та дев’ять розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня військ РФ.

За поточну та минулу добу українська авіація завдала до 15 групових ударів по російських окупантах.

Читайте також: 17 липня росіяни завдали Україні п’ять ракетних та понад 40 авіаційних ударів – Генштаб

Раніше повідомлялося, що російські війська атакували Україну ударними безпілотниками іранського виробництва Shahed-136/131 із південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ). Загарбники запустили 17 дронів.

У південних та східних областях України було знищено 16 ворожих «шахедів». Крім того, захисники неба знищили один розвідувальний БПЛА загарбників.