UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ активізувалися на лівому березі Дніпра: карта

Окупанти збільшили кількість застосування розвідувальних безпілотників.

Російські окупаційні війська на оріхівському напрямку здійснили один штурм, однак успіху не мали, інформують Сили оборони півдня в Telegram.

 На лівобережжі Дніпра в Херсонській області окупанти активізувалися, збільшивши до 16 кількість добових штурмових груп. Окупанти зазнали втрат та відійшли. ЗСУ продовжують укрпіплювати позиції.

Читайте також: Посилення темпів наступальних операцій РФ може збільшити втрати ворога, але росіяни, ймовірно, швидко їх компенсують – ISW

Армія РФ активно застосовує артилерію, завдає авіаційних ударів та не припиняє аеророзвідку. За добу військові зафіксували 228 розвідувальних дронів, останніми днями росіяни збільшили їх використання майже на 20 %.

На херсонському, оріхівському та лиманському напрямках обстановка залишається напруженою. Однак українські військові мають певний тактичний успіх на лиманському та куп'янському напрямках.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що російські війська намагаються витіснити українські війська з плацдарму на лівому березі Дніпра в районі Кринок Херсонської області.