UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна не закінчиться через переворот Прігожина, у РФ змагаються жаба з гадюкою – Данілов

Секретар РНБО також спростував інформацію про відхід російських військових з позицій в Україні.

Російські солдати, які воюють на території України, не йдуть захищати режим президента РФ Владіміра Путіна чи підтримувати так званий марш справедливості, оголошений засновником ПВК “Вагнер” Євгєнієм Прігожиним увечері 23 червня. Якщо останній все ж досягне успіху в своєму заколоті, то війна теж навряд чи закінчиться, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у ефірі "24 каналу".

"Ми би дуже хотіли, щоб вони відправилися всі на захист режима Путіна до Москви або до інших територій. Ми не можемо зараз сказати, що так відбувається. Так, часткова фрагментація відбувається саме всередині Росії тих чи інших підрозділів військових, а те, що стосується тих військ, які є на фронті – вони фактично всі лишаються на своїх місцях. Вони чинять опір. Я би не робив заздалегідь таких висновків, що це є вже остаточний великий плюс на нашу користь", – сказав він.

Данілов пояснив, що Росія є великою за розміром державою, і вирішувати події навколо Прігожина зобов'язався глава Чечні Рамзан Кадиров, відправивши свою приватну компанію для протидії "вагнерівцям".

Водночас, секретар РНБО підтвердив, що серед військовослужбовців армії Росії є прихильники "кухара Путіна", оскільки солдати дозволили бойовикам зайти в Ростовську область і майже захопити місто Ростов-на-Дону. Хоча про масовість підтримки Данілов не став говорити.

Коментуючи ситуацію на полі бою в Україні він наголосив: "Ми розуміємо наші плани. Ми рухаємося за нашими планами. Те, що стосується звільнення нашої землі від сучасного агресора, від сучасних фашистів". 

Читайте також: Bloomberg: Заколот Вагнера віщує поразку Росії

Секретар Ради національної безпеки і оборони також наголосив: якщо Прігожину вдасться здійснити державний переворот у РФ та захопити владу в Кремлі, російське вторгнення, ймовірно, не завершиться.

"Я не можу сказати, що це приведе до закінчення війни. Це змагання жаби з гадюкою, відомо всім. Прігожин нічим не відрізняється від Путіна. Такий же самий убивця, такий же самий терорист, який вбивав наших цивільних громадян, наших військових, наших дітей. Так само буде нести відповідальність за ті дії, які він тут вчиняв. Єдине, що може мати якусь там певну преференцію з урахуванням того, що якщо він досягне тієї мети, яку він зараз перед собою поставив", – додав Данілов.

Читайте також: РосЗМІ: У РФ обговорюють можливість оголошення воєнного стану

За даними російських ЗМІ, у Кремлі не виключають громадянської війни, з ночі в Москві проводяться антитерористичні заходи для посилення безпеки. В управлінні розвідки Великої Британії вважають, що "вагнерівці" майже напевно мають на меті дістатися до Москви.

Сам Прігожин 24 червня заявляв, що його найманці взяли під контроль військові об'єкти в місті Ростов-на-Дону, після чого продовжать просування в бік столиці. Рух техніки ПВК "Вагнер" уже фіксували на території Липецької області та, ймовірно, Московської. Повідомлялося також, що держава-агресор збирає сили для перекриття бойовикам дороги в Москву, а літак Путіна залишив столицю