UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відновлення постраждалих регіонів: у Швейцарії розповіли, на що підуть понад 60 млн євро для України

Про виділення цих грошей країна повідомить на наступній конференції з відновлення у Берліні. 

В уряді Швейцарії повідомили, що Федеральна рада країни ухвалила рішення про надання Україні 58,7 мільйона швейцарських франків — 60,52 млн євро. Гроші будуть спрямовані для підтримки сфери цифровізації та електронного урядування протягом чотирьох років, з 2024-го по 2028-й. Про це сказано у повідомленні пресслужби уряду. 

Гроші будуть виділені в рамках програми "Електронне врядування задля підзвітності влади та залученості громади" (EGAP). Вона підтримується Швейцарією з 2015-го. 

Ці кошти повинні бути спрямовані на проєкти в регіонах України, які постраждали від війни та є важливими для майбутньої відбудови. Серед основних напрямків — охорона здоров'я, освіта та гуманітарне розмінування.

Офіційно про виділення грошей країна повідомить на наступній конференції з відновлення України. Вона відбудеться у Берліні 11-12 червня. 

Читайте також: Парламент Швейцарії відхилив збільшення військових витрат, що включали значну допомогу Україні

Нагадаємо, президентка Швейцарії Віола Амгерд вважає, що Глобальний саміт миру — це лише початок подальших переговорів про припинення війни в Україні. За його підсумками не відбудеться підписання мирної угоди, адже для цього необхідно, аби обидві сторони були за столом перемовин.