UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відео міноборони  РФ про ніби «успішні удари» по ЗСУ в Курській області зняті в інших місцях  – The Insider

Деякі із роликів уже публікували в ЗМІ.

Міноборони РФ публікує ролики, які мають свідчити про успіхи російської армії в Курській області, але насправді вони були зняті на Донбасі та вже публікувались в російських ЗСІ, заявляє The Insider.

Видання зазначає, що  10 серпня в російське державне агентство «РИА Новости» з посиланням на Міноборони опублікувало відео, як російські вертольоти Мі-28НМ  начебто «завдали ударів авіаракетами С-13 по живій силі та бронетехніці ЗСУ у прикордонному районі Курської області».

«Насправді відео було знято у Кремінній та у Часовому Яру», - вказує The Insider  та наводить докази із скріншотів та карт  Донбасу.

Скріншот The Insider з відео

Скріншот The Insider з відео

Видання також додає, що  9 серпня міноборони РФ опублікувало ролик, який ілюструє нібито удари російських військових по ЗСУ у Сумській області. Але на практиці  ролик було знято досить давно і 14 липня його публікувало інше російське агентство ТАСС.

Читайте також: У наступі на Курську область беруть участь тисячі військових, метою є дестабілізація РФ — AFP

Нагадаємо, 6 серпня у Курській області РФ повідомили про активні бойові дії на території Суджанського та Коренєвського районів, що біля кордону з Україною. У ЗСУ ситуацію не коментують, проте президент Володимир Зеленський заявляв, що справедливий мир можливий лише через справедливу силу.

Міністерство оборони Росії заявило в неділю, що його війська «зірвали спроби мобільних груп ворога з бронетехнікою прорватися вглиб російської території». Водночас визнало, що українські війська просунулися в Курську область набагато далі, ніж вважалося раніше, заявивши, що російські війська брали участь у боях біля сіл Толпіно, Журавлі та Общий Колодезь.