UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від завтра чоловіків без військово-облікових документів не випускатимуть з України — Демченко

Прикордонники повинні перевіряти QR-коди. 

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів, що з 17 липня з України не зможуть виїхати чоловіки, яким від 18 до 60 років, і які не оновили свої військово-облікові дані. Під час телемарафону він наголосив, що правило це діятиме для усіх громадян чоловічої статі вже з 00:00. 

Якщо ж відповідний документ є, то показати його прикордонникам можна у будь-якому вигляді: паперовому (книжечка ти тимчасове посвідчення військовозобов'язаного) чи електронному (у застосунку "Резерв+"). Основне — аби був QR-код, який повинні зчитати прикордонники. 

"Якщо у прикордонників виникатимуть сумніви відносно даних, які відображаються у документі, або сумніви щодо справжності документа, то ДПСУ перевірятиме інформацію в системі "Оберіг", — розповів Демченко. 

Читайте також: Повістка вважатиметься врученою, навіть якщо громадянин не розписався в оповіщенні від ТЦК чи Укрпошти — Міноборони

Нагадаємо, директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк заявив, що не всі українці, які оновили свої військово-облікові дані, будуть призвані на військову службу. Станом на сьогодні це зробили вже близько 4 млн людей.