UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибухи в Кривому Розі: ЗСУ відбили атаку на Дніпропетровську область

Область атакували двома хвилями з допомогою ракет та БПЛА.

© Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)
© Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)
© Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)
© Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Вночі та вранці 11 вересня російські нападники атакували Дніпропетровську область ударними безпілотниками, керованими ракетами з літаків тактичної авіації та артилерією. Значну частину із цілей вдалось ліквідувати, однак у Криворізькому районі  таки є влучання, повідомив вранці голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За його  словами, сили  протиповітряної оборони ПвК "Схід" збили над областю одинадцять безпілотників типу "Shahed-131/136" із зафіксованих дванадцяти.

Читайте також: Росіяни обстріляли Сумщину з мінометів, гармат, а також ракетами з літаків та гелікоптерів – ОВА

Також внаслідок ракетного удару по Криворізькому району сталася пожежа, яку рятувальники оперативно загасили.

Голова ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул у свою чергу додав, що вибухи, які чули в місті вранці, були результатами роботи сил протиповітряної оборони.

«Було два комбіновані удари із застосуванням ракет та Шахедів. Головне – без втрат. Це вибухи, що чули криворіжці вночі та вранці. У Криворізькому районі сталася пожежа, ліквідована», - написав він.

Водночас в Гречаноподівській громаді Криворізького району пошкоджено приватні господи.

Артилерійських обстрілів вночі зазнала  Нікопольщина. Ворог бив по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах. За дами ОВА, пошкоджене приватне підприємство, два будинки та газогін. Попередньо, всюди минулося без загиблих та постраждалих.

Читайте також: Атака дронів-камікадзе Київської області: четверо людей дістали поранення, пошкоджено 100 будинків

За даними Повітряних сил ЗСУ в ніч на 11 вересня російська армія випустила 12 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” у напрямку Запорізької та Дніпропетровської областей. Усі ї вдалось ліквідувати.

Також росіяни застосували тактичну авіацію на Дніпропетровщині, випустивши протирадіолокаційні та керовані авіаційні ракети.