UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибух “шахеда” біля Мозирського НПЗ: у ЦПД пояснили, чому РФ запускає дрони в Білорусь

Росія хоче звинуватити України та спровокувати реакцію від Аляксандра Лукашенка.

Російські війська запускають “шахеди” на територію Білорусі, щоб здійснити провокацію та звинуватити Україну. Про це заявив керівник Центру протидій дезінформації Андрій Коваленко у Telegram.

“Щодо російського “шахеда” в Білорусі. Росіяни намагаються здійснити провокацію біля Мозирського НПЗ”, – розповів Коваленко.

За словами керівника ЦПД, Росія буде намагатися звинуватити в цьому Україну і вимагати дій від самопроголошеного президента Білорусі Аляксандра Лукашенка.

Читайте також: Білоруський диктатор назвав російських військових "недосвідченими" - їхні дрони доводиться збивати в Білорусі

Сьогодні вранці в місті Калінковичі Гомельської області Білорусі вибухнув російський ударний дрон, який залетів туди з України. Падіння російського дрону в Білорусі зафіксувала камера спостереження одного із приватних будинків. Як пише NEXTA, вранці співробітники білоруського КДБ та СОБРу затримали місцеву мешканку, яка надала відео вибуху російського дрона у місті. Її оголосили підозру у «співпраці з екстремістськими ресурсами».