UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчора ворог запустив по Україні 8 ракет та 35 безпілотників – Генштаб

ППО збила 2 крилаті ракети та 20 ударних БПЛА.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Вони застосували 8 ракет, зокрема, 4 крилаті ракети наземного базування “Іскандер”. Крім того вони використали 35 іранських ударних БпЛА типу “Shahed” для удару по військових цілях та об’єктах критичної інфраструктури. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 2 крилаті ракети та 20 ударних БпЛА типу “Shahed”, кажуть у Генштабі.

Крім того, ворог завдав 92 авіаційних ударів та здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Читайте також: ЗСУ контратакують на чотирьох напрямках: мапи боїв ISW

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Також наші захисники знищили 4 ворожих розвідувальних БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 1 артилерійський підрозділ на вогневій позиції та ще 4 важливих об’єкти противника.

Раніше повідомлялося, що сьогодні вранці ворог вивів на бойове чергування надводний ракетоносій, споряджений 8-ма ракетами типу "Калібр".