UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчора в Україні чотири рази лунала повітряна тривога. В ПС ЗСУ прокоментували ситуацію

Юрій Ігнат пояснив, чому так часто злітали ворожі літак.

Напередодні, 17 серпня, по всій Україні чотири рази оголошували повітряну тривогу через зльоти російських винищувачів МіГ-31К. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував активність ворожих літаків, які можуть бути носіями аеробалістичних ракет «Кинджал».

«Учора було просто більше зльотів, імовірно, — тренувальні польоти. Авіація, зокрема льотний склад, потребує підтримання постійних льотних навичок. Це зліт-посадка, вихід на рубіж пуску ракет тощо. Такі тактичні прийоми, які застосовуються саме для цього типу літаків», – зазначив Ігнат в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що МіГ-31 з модифікацією «К» може бути носієм аеробалістичних ракет «Кинджал», тому сили ППО мають реагувати на випередження. Саме через це й оголошувались повітряні тривоги по всій Україні. Ігнат додав, що навчання не гарантують, що росіяни не здійснять пуск.

Читайте також: У Росії впав черговий літак: один із членів екіпажу загинув

Нагадаємо, іноземні комплектуючі є не лише в російських ракетах та ударних дронах, але й в одиницях авіації, приміром, в гелікоптерах Ка-52. За словами Ігната, підтвердженням цього є уламки цих об'єктів, які знаходять після атак українські фахівці і після цього їх досліджують.