UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбили молотком: в Росії знайшли мертвим пілота бомбардувальника

Його вважають відповідальним за атаки на Дніпро та Кременчук.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що в Росії вбито пілота бомбардувальників Ту-22М3 Дмітрія Голєнкова, причетного до удару по багатоповерхівці в Дніпрі у січня 2023 року та торгового центру «Амстор» в Кременчуці.

Труп російського військового знайшли вранці 20 жовтня у селі Супонєво Брянської області. На тілі російського пілота виявили множинні травми голови, заподіяні, ймовірно, молотком.

«Ґолєнков – пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ (в/ч 33310), який базується на аеродромі «Шайковка» та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3. Воєнний злочинець обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї», - зазначили в ГУР.

В розвідці вказують, що він причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру «Амстор» у місті Кременчук Полтавської області 27 червня 2022 року, внаслідок якого загинуло 22 людини та десятки отримали поранення.

Також Ґолєнков названий відповідальним за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, коли російська ракета знесла два під’їзди. Тоді через російський удар загинуло 46 українців, серед яких шестеро дітей.