UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вагнер у законі: в держдумі РФ хочуть врегулювати діяльність ПВК

Раніше Міноборони РФ видало наказ про обов’язкове укладання контрактів 

У держдумі Російської Федерації почали готувати закон, який регулюватиме діяльність приватної військової компанії «Вагнер», заснованої Євгєнієм Прігожиним, яка 23-24 червня брала участь у військовому заколоті проти російської влади та йшла колонами на Москву. Наразі діяльність приватних військових компаній не передбачена російським законодавством. 

«У Росії потрібен закон про регулювання ПВК», – заявив депутат держдуми РФ та голова комітету з питань оборони Андрєй Картаполов у коментарі пропагандистському виданню «Ведомости».

Читайте також: FT: Чи вплине бунт «Вагнера» на війну Росії проти України?

За словами Картаполова, наразі доля ПВК «Вагнер» не визначена, але забороняти її не потрібно, оскільки це боєздатний підрозділ, і питання у влади є до його керівництва, а не до найманців. 

Раніше прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков заявляв, що ті з «вагнерівців», хто відмовився брати участь у «поході» Прігожина на Москву, підпишуть контракти з міноборони, а тих, хто брав участь у заколоті, не переслідуватимуть «з урахуванням їхніх заслуг на фронті». 

Читайте також: Atlantic Council: Що заколот «Вагнера» означає для Путіна, України і Китаю?

Нагадаємо, що на початку червня, міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу підписав наказ, у якому вимагав від усіх «добровольчих загонів», що воюють на території України, укласти контракти із російським міноборони. Реагуючи на цей наказ, засновник «Вагнера» Прігожин заявив, що підконтрольні йому бойовики не підписуватимуть жодних контрактів із міністерством оборони РФ.