UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Вагнер" проти 72-ї бригади: росіяни не можуть порозумітися між собою — ISW назвав результат

Йдеться про російську бригаду, яку не варто плутати з українською, названою на честь Чорних Запорожців

Проблеми з боєздатністю російських військ, загострені продовженням виснажливих нападів у районі Бахмута, ймовірно, значно обмежують здатність сил РФ у цьому районі захищатися від локальних українських контратак, – припускають в Інституті дослідження війни. 

У вересні 2022 року 3-й армійський корпус у Харківській області був переважно знищений українським контрнаступом, у тому числі, ймовірно, це зачепило і російську оренбурзьку 72-гу окрему мотострілецьку бригаду (залишки якої нині базуються на бахмутському напрямку і зазнають втрат – ред.). Вцілілі підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади могли передислокуватися до Миколаївської області після невданої кампанії під Харковом восени минулого року.

Читайте також: У Прігожина чергова істерика: регулярна армія тікає, боєприпасів досі немає, "нас обманули"

Очевидна прихильність російського військового командування до елементів формування, яке зазнало двох послідовних поразок на Бахмутському напрямі разом із уже виснаженими елементами "Вагнера", ймовірно, пропонує українським силам можливість використати обмежені контратаки.

Читайте також: Деталі про втечу росіян з-під Бахмута: дві роти та бригадна розвідка розбиті вщент – Білецький

Російські військові оглядачі повідомляють, що нібито вивід 72-ї бригади з-під Бахмута було результатом серйозних непорозумінь між командуванням 72-ї бригади та Групою Вагнера. Проблеми, пов’язані зі спеціальними зобов’язаннями різних окремих угруповань сил на Бахмутському напрямку, а також очевидні збої в командуванні й управлінні, ймовірно, заважають російським силам у цьому районі проводити ефективні оборонні операції.