UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Умані внаслідок ракетного удару загинули двоє 10-річних дітей — ОВА

На розбір завалів знадобиться щонайменше доба. 

Унаслідок нічного ракетного удару по багатоповерхівці в Умані загинули 10 людей. Глава Черкаської ОВА Ігор Табурець згодом повідомив на своєму Telegram-каналі, що двоє з них – діти, яким було по 10 років.

"На жаль, уже маємо десятьох загиблих. Серед них – двоє 10-річних діток, – написав він. – Працює штаб допомоги потерпілим. Надаємо всю необхідну допомогу". 

Також наразі відомо про 17 поранених. З них дев'ятьох ушпиталили. 

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповідав, що на розбір завалів знадобиться щонайменше доба. Тож пошуково-рятувальні роботи тривають. 

Читайте також: Ігнат: Ракети, якими вночі Росія атакувала Україну — не складна ціль для Patriot

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що цієї ночі під час масованого удару росіяни випустили по Україні 23 крилаті ракети, з яких 21 знищили захисники. Також з повітря нас атакували два БПЛА – їх ліквідували в Київській області.

Та без жертв цього разу, на жаль, не минулося. В Умані російська ракета влучила в житлову дев'ятиповерхівку, повністю зруйнувавши цілий під'їзд. Наразі відомо про десятьох загиблих, серед яких є діти, постраждалими вважають близько двох десятків людей. У зв'язку з трагедією у місті оголосили триденну жалобу.