UA / RU
Підтримати ZN.ua

В українській розвідці розповіли, скільки Росія щомісяця виробляє ракет X-101

За минулий рік окупанти виготовили понад 450 ракет цього типу.

Російські окупаційні війська щомісяця виробляють близько 50 крилатих ракет повітряного базування Х-101, відповіла пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України на запит LIGA.net.

Зазначається, що на початку повномасштабної війни Росія мала на озброєнні 440 ракет типу Х-101, а минулого року росіяни виготовили 460 ракет цього типу. Нині російська армія має на озброєнні близько 160 ракет Х-101.

Читайте також: У ракеті Х-101, якою вдарили по "Охматдиту" були західні комплектуючі. Вони зробили її "розумнішою" — FT

В українській розвідці наголосили, що для виробництва ракет Х-101 90% деталей західного виробництва імпортуються до країни-агресора через Китай.

8 липня війська РФ завдали удару ракетою Х-101 по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит". Унаслідок руйнування корпусу лікарні загинули дві дорослі людини, одна з них лікарка – дитячий нефролог Світлана Лук'янчук.

Кандидат фізіко-математичних наук, юрист, директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко у матеріалі "Постріл у майбутнє. Які наслідки ракетної атаки на "Охматдит" розповів про наслідки російської атаки для головної дитячої лікарні України, а також про повернення "Охматдиту" до роботи.