UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні вдруге за добу оголосили повітряну тривогу через загрозу повітряної атаки із застосуванням гіперзвукової зброї

Був зафіксований зліт надзвукового бомбардувальника Ту-22М3.

Сьогодні, 29 червня, близько сьомої ранку командування Повітряних сил Збройних Сил України вдруге від початку доби сповістило про виліт російського бомбардувальника-ракетоносія Ту-22М3. Ракетна небезпека зафіксована для Сумської, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської та Донецької областей. У цих регіонах оголосили повітряну тривогу.

Паблік monitor фіксує активність стратегічної авіації (Ту-22М3) вздовж східного кордону. Тут закликають не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. Надзвуковий бомбардувальник-ракетоносый Ту-22М3 може нести на борту гиперзвукові ракети Х-47М2 «Кинджал» або надзвукові крилаті ракети Х-22 «Буря». Обидва боєприпаси є важкими цілями для ППО через високу швидкість і здатність до активного маневрування. Принагідно хочемо нагадати всім, як слід поводитися під час загрози ракетного удару.

Читайте також: Росіяни знову атакували Запоріжжя балістичними ракетами

Моніторинговий паблік "Николаевский Ванек" інформує, що йдеться про той самий бомбардувальник, через який оголосили повітряну тривогу сьогодні близько третьої ночі. Тоді він вилетів з аеродрому Шайковка і приземлився у Моздоці. Зараз летить із Моздоку назад, у бік Шайковки. "Коли борт відійде на безпечну для нас відстань – буде відбій тривоги", – каже "Николаевский Ванек".

0 7:21 моніторинговий паблік "ППО UA | РАДАР" повідомив про зліт кількох бортів Ту-22М3 з аеродрому Моздок.

Близько 7:35 Повітряні сили сповістили про відбій ракетної небезпеки на сході. О цій порі скасували повітряну тривогу на всій території України.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 29 червня, близько третьої ночі в Україні оголосили повітряну тривогу через загрозу повітряної атаки із застосуванням гіперзвукових ракет Х-47М2 «Кинджал».