UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні запрацював перший цех Rheinmetall з ремонту бронетехніки

У майбутньому тут планують виготовляти броньовану техніку.

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" та німецький концерн Rheinmetall запустили в Україні перший спільний виробничий майданчик. Запрацював цех, який займатиметься ремонтом та виробництвом бронетехніки, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

“Прямо зараз це дозволить швидше ремонтувати іноземну техніку та, відповідно, швидше повертати її на передову”, – розповів Камишін. 

Читайте також: Концерн Rheinmetall збудує у Литві завод з виробництва снарядів

За його словами, у майбутньому тут планують виготовляти броньовану техніку.

Міністр уточнив, що в цеху працюють українські робітники. Технічний нагляд здійснюють колеги з Німеччини. 

“Податки сплачуються в Україні. І ми отримуємо нові технології. Дякую партнерам за віру в українську оборонку та за послідовність у підтримці”, – констатував Камишін.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року АТ «Українська оборонна промисловість» та німецький концерн Rheinmetall зареєстрували спільне підприємство – ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість», яке допоможе з місцевим виробництвом деякого ключового обладнання, обслуговуванням і ремонтом західного озброєння, а також почне локалізацію виробництва німецької техніки. Зокрема Rheinmetall хоче виробити свої перші бронемашини в Україні вже у 2024 році.