UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні випробовують реактивний БПЛА, призначений для боротьби з іншими дронами: що про нього відомо

Вартість комплексу з п’яти БПЛА та наземної станції становить 5,8 млн грн.

В Україні випробовують реактивний БПЛА BULLET, призначений для боротьби з іншими дронами (розвідувальними або ударними), а також гелікоптерами та подібними повітряними цілями. Про це повідомив телеграм-канал Military Journal. Він також опублікував відео цих випробувань.

Military Journal каже, що характеристики цього безпілотного перехоплювача, на жаль, невідомі, але на відео можна побачити, що дрон досягнув швидкості у 130км/год. Відомо лише, що вартість комплексу з п’яти БПЛА та наземної станції становить 5,8 млн грн (130 тис євро).

У Military Journal кажуть, що це далеко не перша спроба створити реактивний БПЛА проте масового застосування таких дронів досі так і не було.

Читайте також: Над якою українською розробкою у нас насміхалися, доки росіяни не розпочали з її допомогою збивати наші дрони

Зауважимо, що у разі, якщо BULLET й справді має швидкість польоту близько 130 км/год, то він навряд чи зможе стати ефективним засобом проти найпопулярніших у росіян ударних дронів типу Shahed, чиє крейсерська швидкість становить 150 – 170 км/год.

Раніше повідомлялося, що у Росії розробили одноразовий безпілотний перехоплювач для боротьби з дронами.