UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні планують оптимізувати роботу ТЦК: що може змінитися

Роз'яснення дали у Міноборони.

Через військове вторгнення РФ в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на власній Facebook-сторінці розповіла, як планують оптимізувати роботу територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Вона зазначила, що відбулась спільна нарада представників Міністерства оборони, Генерального Штабу і керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, на якій було розглянуто скарги, які надходять від громадян.

Читайте також: Вручення повісток: чи будуть їх розсилати у «Дії» та у Viber

«Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати) забезпечують важливу ділянку обороноздатності держави. Повномасштабне вторгнення створило нові виклики на всіх напрямках, у тому числі і для ТЦК СП. Крім збільшеного обсягу роботи, з‘явився ряд завдань, продиктованих війною», – пояснила Маляр.

Зазначається, що на нараді відпрацювали низку важливих питань з урахуванням досвіду, набутого за час повномасштабної війни.

Зокрема щодо:

Раніше ми писали, як має проходити медична комісія під час мобілізації в Україні.