UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні налагодили виробництво мінних тралів для танків

Вони вже почали надходити у війська.

Військово-промислові підприємства України налагодили виробництво протимінних танкових тралів. Таке обладнання закупив Фонд Сергія Притули для одного з підрозділів.

Протимінними тралами типу КМТ-7 благодійники оснастили танки Т-64БВ, які воюють на Донбасі. Як відомо, в серпні Сергій Притула розповів, що його фонд збирає Сергій Притула 40 мільйонів гривень на 10 протимінних тралів.

Відомо, що бригади, які зараз залучені у контрнаступі, дуже потребують протимінних тралів для успішного проходження мінних полів. Їх площі вражають, адже росіяни мінують практично всю лінію фронту.

Читайте також: Найбільше українців довіряють Зеленському, Кіму та Притулі. Кому не довіряють?

Мінний трал типу КМТ-7 повинен допомогти військовим долати танками протитанкові мінні поля та проробляти в них колійні проходи. Завдяки цьому техніка, що йтиме за танками, матиме меншу ймовірність натрапити на міни.

Зазвичай повний комплект трала включає: дві каткові секції, дві рами (праву та ліву), дві ножові секції (праву та ліву), зчіпний пристрій, касету пиросигналів позначення проходу, електрообладнання, пневмосистему та ЗІП.

Раніше Фонд Притули зібрав кошти на чотири безпілотники "Байрактар" для Збройних сил. Пізніше турецька оборонна компанія надала ці дрони безкоштовно.