UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні можуть початися ще інтенсивніші наступи росіян – розвідка Естонії

Росія розпочала перегрупування своїх збройних сил.

Розвідка Естонії вважає, що найближчим часом російські війська посилять військові дії на фронті в Україні, сьогодні оборона української сторони не пробита. Про це заявив командувач Центру військової розвідки полковник Антс Ківісельг.

"Ситуація в Україні загострюється. Загальна інтенсивність боїв знову зросла порівняно з попереднім тижнем приблизно на чверть. Росія намагається повернути собі ініціативу на всіх лініях фронту, але, незважаючи на це, серйозних подій не сталося на лінії фронту", - сказав Ківіселг на щотижневому брифінгу, організованому Міноборони у п'ятницю, передає ERR.

Читайте також: Росія готує нове покоління військових командирів – британська розвідка

Росія зосередила свої зусилля на авдіївському напрямку та змінила наступальну тактику – від прямих атак піхоти вона перейшла до переслідування на далеких дистанціях, що суттєво ускладнило перегрупування українських частин, а також створення та покращення оборонних позицій. Також Росія чинить тиск і на бахмутському та мар'їнському напрямах, де противник досяг незначних успіхів.

Глава військової розвідки Естонії також зазначив, що Росія розпочала перегрупування своїх збройних сил, а це може означати, що найближчими тижнями в Україні можуть початися ще інтенсивніші наступи.

Полковник зазначив, що у жорстоких боях, що тривали протягом усього цього тижня, російські частини, за різними оцінками, втратили близько 10 тисяч пораненими та вбитими, що є дуже значною цифрою для одного тижня.

Як повідомлялося, за даними генштабу, за останню добу ворог атакував позиції ЗСУ на авдіївському напрямку 32 рази.