UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Росії звільнили генерала, який керував штурмом Вугледару – британська розвідка

Він є першим високопоставленим російським військовим, звільненим цього року, але, ймовірно, не останнім.

Міноборони Росії, швидше за все, звільнило генерал-полковника Рустама Мурадова, який керував штурмами Вегледару, з посади командувача Східним угрупуванням військ РФ в Україні, повідомляє розвідка Великої Британії.

Під керівництвом Мурадова угрупування зазнало надзвичайно значних втрат за останні місяці, оскільки його погано продумані штурми неодноразово не спромоглися захопити місто Вугледар у Донецькій області.

Операції викликали гостру публічну критику з боку різних російських коментаторів, включаючи війська самого Мурадова. Російський генерал Мурадов очолив СУВ РФ після його катастрофічної спроби штурму Києва з північного заходу під час початкового повномасштабного вторгнення.

«На сьогоднішній день він є найвищим російським військовим звільненим у 2023 році, але, ймовірно, не останнім, оскільки Росія продовжує не досягати своїх цілей на Донбасі», - зазначає британська розвідка.

Читайте також: Зеленський допустив "певні дії" у Бахмуті: "Для мене головне — не втратити наших військових"

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, російську 155-ту бригаду морської піхоти, яку якраз і було розбито під Вугледаром, було знищено і відновлено цілих вісім разів з початку війни. При цьому, за даними Генштабу ЗСУ, у керівництві армії РФ вимагають взяти Вугледар будь-якою ціною.