UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Росії панікують, що бої наближаються до Курської АЕС

Міська влада Курчатова намагається всіх заспокоїти.

Курська АЕС

Курська АЕС

Міський голова міста Курчатів у Курській області, де знаходиться Курська атомна електростанція,  заявив, що бойові дії наближаються до населеного пункту, однак закликав всіх до «спокою та віри в перемогу».

«За кілька десятків кілометрів від кордонів нашого міста йдуть бойові дії. Ситуація напружена, діє режим надзвичайної ситуації. Проте всі служби, підприємства, у тому числі адміністрація міста, працюють у штатному режимі», - написав Ігорь Корпунков.

Він додав, що залишається в місті, а чутки про плани захоплення АЕС - «психологічний спецназ ворога».

У п’ятницю, на третій день бойових дій в області, Міністерство надзвичайних справ Росії оголосило в Курській області надзвичайну ситуацію федерального рівня.

«В області встановлений федеральний рівень реагування», - зазначили у відомстві, уточнивши, що таке рішення ухвалила урядова комісія.

Інфографіка Коммерсантъ

Тво губернатора Курської області Алєксєй Смірнов заявив, що станом на ранок 9 серпня оперативна ситуація в регіоні є складною. Із прикордонних районів цілодобово йде евакуація.

У свою чергу російське міноборони заявило, що буцімто висунуло підрозділи для нарощування сил у Суджанський район Курської області.

Читайте також: Аналітики назвали чотири варіанти того, як російське командування може відповісти на ситуацію у Курській області

Як вважає колишній речник Генерального штабу Владислав Селезньов, українська армія навряд чи буде намагатися брати під свій контроль Курську АЕС. Для цього є щонайменше дві причини.