UA / RU
Підтримати ZN.ua

В РФ палала військова частина. В ГУР кажуть, що там мінус один арсенал

При цьому причетність України до вибухів та пожежі в ГУР не спростували і не підтвердили.

В ніч на 16 листопада у Волгоградській області РФ неподалік селища Котлубань спалахнула пожежа в одній із військових частин. В Головному управлінні розвідки Міноборони України вже прокоментували інцидент, передає hromadske.

За словами губернатора області Андрєя Бочарова, пожежу у військовій частині оперативно локалізували. При цьому за його ж версією, немає ні загиблих, ні постраждалих. Цивільні об’єкти також не ушкоджені.

Про причини пожежі росіяни не повідомили. Однак російські Telegram-канали з посиланням на місцевих жителів пишуть, що очевидці чули вибухи в районі частини.

Водночас представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі hromadske заявив, що внаслідок пожежі у військовій частині Волгоградської області країна-терористка втратила ще один арсенал.

«Не можемо ані підтвердити, ані спростувати [причетність України до пожежі], але ще одного арсеналу ворог сьогодні позбавився», – зазначив Юсов, відповівши на запитання, чи причетна Україна до пожежі.

Судячи зі слів представника ГУР МОУ, йдеться про арсенал ГРАУ військової частини під номером 57229-51.

Читайте також: Україна атакувала у Чорноморському два катери класу "серна": у ГУР МО пояснили важливість операції та показали відео (карта)

Нагадаємо, у ніч проти 11 листопада, близько 23.30, російські ЗМІ повідомили, що у Коломні Московської області пролунали вибухи. Збитий над Коломною безпілотник впав на дах підприємства «Конструкторське бюро машинобудування», де розробляють російське ракетне озброєння.

Окрім того, на пороховому заводі в місті Котовськ Тамбовської області сталася пожежа. Її площа становила 300 метрів. Причини пожежі у Тамбовській області російська влада ще не прокоментувала.

Тоді Юсов теж не спростував і не підтвердив причетність України.