UA / RU
Підтримати ZN.ua

В районі Роботиного Запорізької області ЗСУ мають частковий успіх - Генштаб

Росіяни, як і раніше, не змогли повернути собі втрачені позиції.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив на своїй сторінці у Facebook, що 12 серпня на усіх ділянка фронту відбулося 39 бойових зіткнень.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на мелітопольському та бердянському напрямках. У Генштабі кажуть, що ЗСУ мали частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області. Зараз українські військові закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби та протидіють спробам росіян повернутися на втрачені позиції.

Читайте також: ЗСУ демонструють здатність долати російську оборону - ISW

На шахтарському напрямку росіяни спробувал відновити втрачене становище в районі Урожайного Донецької області. Їм це не вдалося.

На куп’янському напрямку, де росіяни також намагаються вести наступ, наші воїни стійко тримають оборону. Тут вони успішно відбили атаки ворога в районі Синьківки та Іванівки Харківської області.

Водночас ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ біля Мар’їнки та Авдіївки.

На бахмутському напрямку Сили оборони не дають ворогу просунутися в районах Богданівки, Кліщіївки та Білої Гори Донецької області.

Раніше військові аналітики констатували, що на українські сили все ще чекає довгий, повільний і кривавий бій проти російських військ, розташованих за добре продуманою та укріпленою обороною.