UA / RU
Підтримати ZN.ua

В районі Роботиного росіяни ніяк не можуть влаштувати котел для ЗСУ – чому експерт назвав цю ситуацію «складною і дивною»: карта

Агресори трішки не хочуть, трішки не можуть закріплюватися у селі.

Росіяни вже 9 місяців не можуть провести направлені зустрічні удари у фланги в районі Роботиного. Таким спостереженням поділився у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников. Ситуацію на роботинському плацдармі він вважає «складною, але трохи дивною».

Позиції ЗСУ він називає "кишенею", яку росіянам ніяк не вдається перетворити на котел. Може навіть скластися враження, що вони вже й наміру такого не мають: «На одному фланзі окупант намагається тиснути вже навіть не у бік кишені, а у бік Оріхова. На іншому фланзі - наші воїни іноді навіть контратакують, причому успішно».

Читайте також: Росіяни "окупували" Роботине тричі за останній тиждень. Але їх там немає — Плетенчук

Нагадаємо, роботинська «кишеня» утворилася внаслідок контрнаступу ЗСУ 2023 року, коли українські війська вклинилися в оборону росіян.

Нинішні активні бої в районі Роботиного зафіксував, зокрема, український інформаційний ресурс DeepState, котрий вчора, 2 червня, близько 16.30 оновив свої інтерактивні карти.

роботине 2.06.jpg (27 KB)

За спостереженнями Мирошникова, росіяни дещо просідають на окремих ділянках, проте оглядач не може сказати, що у них є проблема з резервами – «Робити накати на Роботине, іноді колоннами - на це ресурси все ще є».

Саме село залишається переважно у сірій зоні, окрім південної частини, яка захоплена ворогом.

Читайте також: У ЗСУ спростували заяви Міноборони РФ про захоплення Роботиного: карта

«Насправді це все дуже схоже на Кліщіївку, де окупант також не поспішає закріплюватися, бо боїться сидіти в низині», - пояснює неквапливість загарбників Мирошников і резюмує: «Скільки ще протримається роботинський плацдарм - невідомо, але точно можу сказати наступне: якщо б не він - бої зараз би точилися за Оріхів».

Тим часом у своєму вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ зафіксував лише той факт, що на оріхівському напрямку російські загарбники безуспішно намагалися просунутися до Малої Токмачки.

Раніше повідомлялося, що нині росіяни будь-що намагаються захопити Вовчанськ, аби хоча б десь показати перемогу.