UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОТУ "Харків" заявили, що наявність в Україні винищувачів F-16 — це дуже сильний ефект для всієї лінії фронту

Саранцев розповів, чи вплинуть ці літаки на ситуацію на харківському напрямку. 

 Речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев назвав отримання Україною західних сучасних винищувачів F-16  сильним і позитивним ефектами для всієї лінії фронту, особливо на найбільш складних ділянках. 

 "Тому що будь-яке посилення наших військ, будь-яке посилення озброєнням, технікою, особливо технікою з новітніми засобами  ураження – це надзвичайно позитивно", - розповів він в ефірі телемарафону.

Читайте також: Українські військові на передовій відчули роботу винищувачів F-16

На запитання журналістів, чи вплинуть ці винищувачі на ситуацію в Харківській області, Саранцев відповів: "Звичайно, це зіграє свою роль".

Напередодні The Economist повідомило, що в Україну прибули перші 10 винищувачів із 79, які мають передати у рамках авіаційної коаліції.  Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що винищувачі F-16 уже знаходяться в Україні та виконують завдання.

Авіаексперт та член громадської ради Державної авіаційної служби Богдан Долінце повідомив, що винищувачі F-16 дозволять відігнати російську авіацію та цим самим знизити ефективність запуску окупантами КАБів.