UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОК "Південь" розповіли про тактику атак військ РФ в осінньо-зимовий період

ЗСУ розуміють  пріоритетні цілі окупантів.

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що під час повітряних атак восени та взимку російські окупаційні війська, ймовірно, застосовуватимуть тактику мішаних ударів дронами-камікадзе та ракетами.

За її словами, нині РФ має певний запас високоточних ракет, однак кількість ракет менша за ту, що була на початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: У ГУР розповіли, скільки РФ розгорнула пускових установок "Іскандер" уздовж кордону з Україною

"Але, порахувавши, вони зрозуміли, що дрони-камікадзе дешевші, а задачу можуть виконувати майже ті ж самі цілі. Зараз відпрацьовується тактика застосування саме мішаних ударів, оскільки ракети є та ще виготовляються, але запас їх менший, ніж дроновий", - наголосила Гуменюк.

ЗСУ розуміють пріоритетні цілі військ РФ для атак. Мова йде про енергетику. 

На початку весни Дмитро Менделєєв писав про використання ворогом у виробництві зброї чипів і елементної бази масового виробництва західних компаній та азійських країн, які отримуються за допомогою різних схем. Це вимагає кардинального перегляду підходів до санкцій, і Україна мала стати лідером у цьому процесі. Але не стала. Чому і що потрібно зробити нашій владі, експерт пояснював у статті для ZN.UA "Як закінчити російський ракетний терор".