UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОК "Південь" розповіли, як після знищення А-50 росіяни ведуть розвідку

Окупанти активно застосовують дрони.

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону повідомила, що після знищення російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 на півдні військові фіксують високу активність розвідувальних дронів РФ.

"Вони зараз намагаються максимально замістити собою той А-50, що почив непланово для росіян. Зараз активність ворожих розвідувальних дронів надзвичайно висока в нашій зоні відповідальності", - розповіла речниця.

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, чи вплине знищення А-50 на атаки РФ України

За її словами, лише за минулу добу було зафіксовано понад сто дронів розвідувального типу вздовж лінії бойового зіткнення.

"Вони намагаються збирати ту інформацію, яку вже більше не передасть А-50. І саме через це ми бачимо не специфічну активність тактичної авііації, яка більше тримається у віддалені в акваторії Чорного моря, також концентруючи свої зусилля на зборі відповідних оперативних даних", - додала Гуменюк.

Російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50  збили за допомогою радянського зенітно-ракетного комплексу С-200. Це вже другий російський літак ДРЛВ, який знищили ЗСУ. Перший А-50 було знищено над акваторією Азовського моря 14 січня.