UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОК "Південь" повідомили, що війська РФ ще можуть застосувати блекаут

РФ почала активніше запускати велику кількість ударних дронів по Україні.

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що впродовж останніх тижнів війська РФ  запускають по Україні дрони-камікадзе у надзвичайно великій кількості, інформує 24 Канал.

За її словами, окупаційні війська намагаються завдати удару по Дунайському кластеру навігації. Армія РФ має в пріоритеті південні області України, намагається атакувати припортовову і загальну інфраструктури.

Читайте також: У Молдові поруч з українським кордоном виявили уламки БпЛА Shahed — прикордонна поліція Молдови

"Це все те, що може живити фронт, прифронтові області, і все те, де можуть бути накопичені певні ресурси", - наголосила речниця.

У ніч на 12 лютого росіяни атакували ударними дронами Дніпропетровську область. Унаслідок атаки російських дронів на енергетичному об'єкті виникла пожежа.

"Очевидно, що ця атака також була спрямована по об'єктах критичної інфраструктури. Ми очікували період блекауту та думали, що він вже нібито проминув. Однак ворог ще може застосувати блекаут", - додала Гуменюк.

У ніч на 12 лютого росіяни запустили по Україні 17 дронів-камікадзе. Крім того, окупанти вдарили керованою авіаційною ракетою Х-59 та зенітними керованими ракетами С-300. Наші захисники неба збили 14 "шахедів" та одну керовану авіаційну ракету Х-59.