UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОК "Південь" назвали мету ракетного удару РФ по Одеській області

Окупанти випустили по області ракету Х-31.

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що ввечері 21 лютого російські окупаційні війська випустили ракету, ймовірно Х-31, по Одеській області, інформує "Суспільне".

За її словами, це була точкова ракетна атака, яку роблять для підтримання напруження місцевого населення не лише прифронтових населених пунктів. Речниця також розповіла, що це може свідчити про намагання вивідати розташування протиповітряної оборони перед підготовкою до наступного масованого ракетного удару.

Читайте також: 21 лютого росіяни вдарили ракетами по Чорнобаївці – Херсонська ОВА

"Ворог не припиняє використання тактичної авіації навіть з острахом на те, що у нього такі суттєві втрати за минулий тиждень. Він використовує тактичну авіацію на інших ділянках та відстанях", — наголосила Гуменюк.

Вона додала, що російська ракета втратила бойову спроможність над акваторією Чорного моря. Гуменюк попередила, що точкові ракетні удари РФ теж можуть завдавати руйнувань.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький повідомив, що Росія за місяць може виготовляти близько п’ятдесяти високоточних ракет: двадцять із них типу "Калібр", а тридцять − Х-101.