UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Офісі генпрокурора відреагували на вбивство українського військового з розчленуванням тіла

Росіяни вкотре порушили норми міжнародного права.

Після появи фото українського військовополоненого з відрізаними кінцівками та головою Служба безпеки України почала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Правоохоронці перевіряють інформацію, яку поширили в мережі, про вбивство українського військового та його розчленування російськими солдатами, зазначили в Офісі генерального прокурора.

Читайте також: Росіяни знову розстріляли українських військових, які здалися в полон на Донеччині

«Росія послідовно повторює злочини нацистів, зухвало демонструючи повну зневагу до усіх норм цивілізованого світу. Цей кричущий випадок – чергове нагадування, що терористичний режим РФ – це зло. Зло має бути покаране», – підкреслив генпрокурор Андрій Костін.

За його словами, наразі встановлюють обставини загибелі військового.

Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, у 110-й механізованій бригаді прокоментували ситуацію із потраплянням у полон та загибеллю військовослужбовців, яких не вдалося евакуювати з опорного пункту «Зеніт» в Авдіївці. Росіяни повідомили, що погоджуються провести евакуацію поранених воїнів ЗСУ і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Однак згодом з’ясувалося, що російські військові порушили домовленість і розстріляли шістьох беззбройних поранених.

Уже наступного дня в смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» росіяни вкотре показали своє ставлення до міжнародного гуманітарного права, розстрілявши двох українських військовополонених.

Читайте також: Розстріл росіянами людини в колісному кріслі у Вовчанську: прокуратура розкрила деталі

Журналісти видання Politico вказують, що РФ намагається розпалювати напруженість в українському суспільстві і використовує полонених як політичну зброю проти України.