UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Офісі генпрокурора озвучили кількість вбитих Росією українських дітей

Найбільше загиблих у Донецькій області.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Офіс генерального прокурора (ОГП) повідомив, що внаслідок російської агресії проти України загинули 550 українських дітей, 1354 отримали поранення. Інформацію станом на ранок 30 травня 2024 року повідомили у пресслужбі ОГП.

Читайте також: Аби вбити якнайбільше мирних: ОГП опублікував відеопідтвердження, що Одесу атакували касетним снарядом

Найбільше постраждалих у Донецькій області — 534 дитини. У Харківській загинули або були поранені внаслідок російської агресії 379 маленьких українців, у Херсонській — 152. У Дніпропетровській області зафіксували 139 випадків, коли українські діти постраждали через звірства росіян. У Київській РФ вбила або поранила 130 дітей, повідомляє Офіс генпрокурора.

Раніше ОГП повідомляв, що внаслідок російського обстрілу у Сумській області загинула жінка, а її онука постраждала. Тоді загарбники протягом години били з артилерії по Есманській громаді.

Нагадаємо, 25 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що наразі 2021 дитина вважається зниклою

Читайте також: Аби вбити якнайбільше мирних: ОГП опублікував відеопідтвердження, що Одесу атакували касетним снарядом
безвісти через російську агресію проти України. Він підкреслив, що російські загарбники викрадають та депортують українських дітей, а також зчиняють хаос на окупованих територіях.