UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі чоловік «злив» у TikTok позиції ЗСУ – офіс генпрокурора

Його вже взяли під варту.

Мешканця Одеси підозрюють у незаконному поширенні інформації про розташування підрозділів Збройних сил України на території області, повідомили в Офісі генерального прокурора.

За інформацією слідчих, одесит знімав на відео фортифікаційні споруди для охорони і оборони території області від російських агресорів, а потім опублікував його на своїй сторінці у соцмережі TikTok. Як зазначили правоохоронці, це дає можливість ідентифікувати об’єкти на місцевості.

Читайте також: СБУ затримала близького соратника Киви. Наводив російські «Гради» на ЗСУ і не лише

«Опубліковане тіктокером відео з коментарем переглянули майже 10 000 користувачів. Надалі його активно поширили, зокрема і в російському сегменті соціальної мережі», - йдеться у заяві офісу генпрокурора.

Наразі підозрюваний знаходиться під вартою без визначеного розміру застави. Чоловіку загрожує від п’яти до восьми років за ґратами.

Читайте також: Іноземця суд України засудив на 10 років за ґратами за збір розвідданих для РФ

Нагадаємо, мешканка Молдови опублікувала відео в TikTok, у якому назвала українців «фашистами», котрих треба було знищити ще під час Другої світової війни. За це її оштрафували на 25 тисяч леїв (близько 1440 доларів).