UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ніч проти 29 серпня ППО пропустила одну з трьох авіаракет та дві ракети невстановленого типу

Захисники неба знищили 60 "шахедів", решта 14 не дісталися цілей.

У ніч проти 29 серпня противник атакував Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 та ще двома ракетами, тип яких наразі встановлюється. Про це повідомив офіційний телеграм-канал командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука

Тут кажуть, що ракети по Україні запустили із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей – РФ.

Позатим Повітряні Сили інформують, що росіяни під час повітряного нападу застосували ще й 74 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 з районів Приморсько-Ахтарська, Курська та Єйська.

Читайте також: В Голосіївському районі Києва уламки дронів впали на територію житлової забудови, у Деснянському районі спалахнула пожежа

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних БпЛА Shahed-131/136. Ще 14 ударних БпЛА були локаційно втрачені (упали) на території України.

Протиповітряна оборона працювала у межах Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської Сумської та Донецької областей.

Раніше повідомлялося, що в ніч та вранці 29 серпня силами та засобами протиповітряної оборони було збито приблизно півтора десятка ударних дронів, якими росіяни намагалися атакувати Київ.