UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ніч на 24 лютого українська ППО збила 12 «шахедів» та дві з п'яти ракет

22 лютого росіяни завдали Україні 10 ракетних та 93 авіаційних удари.

В ніч проти 24 лютого російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 12 БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено всі 12 дронів-камікадзе. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Командування Повітряних Сил додало до цієї інформаці дані про ракетні обстріли. У Telegram воно сповістило про те, що агресори атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М» (з Ростовської обл.) та трьома керованими авіаційними ракетами Х-59 (з ТОТ Херсонської обл.). В результаті бойової роботи знищено дві авіаракети Х-59.

Що ж до вчорашніх повітряних атак, то Генштаб інформує, що протягом доби росіяни завдали Україні 10 ракетних та 93 авіаційних удари, 141 раз обстріляли з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ і цивільні об’єкти нашої держави.

Читайте також: Під завалами будинку в Одесі знайшли загиблого чоловіка. Кількість поранених також збільшилася

Авіаційних ударів зазнали населені пункти Новоєгорівка, Макіївка та Білогорівка Луганської області; Торське, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Часів Яр, Курдюмівка, Нью-Йорк, Новобахмутівка, Орлівка, Тоненьке, Красногорівка, Костянтинівка, Новомихайлівка та Водяне Донецької області, а такожа Мала Токмачка, Роботине та Новоданилівка Запорізького регіону.

Раніше повідомлялося, що на півдні України ППО збила 12 "шахедів", дві ракети і, можливо, літак, що їх запустив.