UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ніч проти 16 грудня ППО збила 30 із 31 «шахеда», якими росіяни атакували Україну – Генштаб

Минулої доби ворог завдав чотири ракетних та 50 авіаційних ударів.

Сьогодні, в ніч проти 16 грудня, росіяни вчергове атакували Україну з повітря, застосувавши 31 БпЛА типу Shahed-136/131. Українська  протиповітряна оборона знищила 30 ударних дронів ворога. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Більшість "шахедів", знищених у Київській та Чернігівській областях, збили мобільні вогневі групи, ЗСУ поділилися кадрами їхньої роботи

У Генштабі також кажуть, що протягом минулої доби ворог завдав два ракетних та 23 авіаційних удари, 40 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ і цивільні об’єкти нашої держави.

Читайте також: Росіяни знову імітували удар балістикою по Києву, атакували "шахедами" столичний регіон та ще кілька областей України

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Раніше повідомлялося, що ввечері п'ятниці, 15 грудня, окупаційні війська Росії вкотре запустили ударні дрони по Україні з південного та північно-східного напрямків. Близько опівночі у Києві пролунали вибухи.