UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ніч на середу над Україною знищили 13 БПЛА Shahed

Вони атакували портову інфраструктуру Одеської області.

Повітряні сили Збройних сил України в ніч на середу, 16 серпня, знищили 13 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131», які атакували портову інфраструктуру Одещини.

Як зазначили в командуванні ПС ЗСУ, пуски «шахедів» здійснювались у кілька хвиль з південно-східного напрямку, з Приморсько-Ахтарська Росії.

«Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України знищено 13 ворожих БпЛА у межах Одеської та Миколаївської областей», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ігнат розповів, які цілі є пріоритетними для ракетних атак РФ

Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, основною ціллю російських нападників була портова та зернова інфраструктура на півдні області.

Попри зусилля повітряних сил, сталось влучання по одному з портів Дуная. В результаті  постраждали складські приміщення та зерносховища, де виникли пожежі.

«Вдячний всім, хто сьогодні вночі, дослухаючись до попереджень про небезпеку, спускався до укриттів та перебував у безпечних місцях. Як бачите, це дуже важливо, бо загиблих і постраждалих, на щастя, немає», - додав Кіпер.