UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Луганській ОВА розповіли, як окупанти збираються підвищити "явку" на псевдовиборах 

На тимчасово окупованих територіях Луганщини “голосувати” дозволять навіть з українським паспортом. 

Аби підвищити “явку” на псевдовиборах президента РФ та приховати проблеми з примусовою паспортизацією, у ЦВК Росії вирішили надати повноваження “виборчкомам” на тимчасово окупованих територіях самостійно затвердити переліки документів, за якими можна буде “проголосувати”. Про це повідомила Луганська ОВА.

Читайте також: РФ намагається пришвидшити “інтеграцію” окупованих територій — ЦНС

Зокрема, в так званій “ЛНР” участь у псевдоголосуванні дозволять і з паспортом України. Втім, російська ЦВК зняла з себе відповідальність, підкресливши, що це вибір місцевих окупаційних “адміністрацій”.

Аби агітація відбувалася бадьоріше, до тимчасово окупованих міст і районів росіяни почали передавати “автоклуби” – багатофункціональні будинки культури на колесах, розповіли в ОВА.

28 таких “автоклубів” Мінкульт Росії обіцяв закупити ще у березні. Однак підготовка до так званих “перших виборів” минула без цієї диво-техніки.

Втім, до чергового обрання глави Кремля Владіміра Путіна загарбники підійшли ретельніше. Зокрема, 25 грудня пропагандистський центр на колесах вже працював на Старобільщині.

Читайте також: ЦНС: Росіяни на окупованих територіях створюють мережу пропагандистських лекторів

У березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України відбудеться імітація “виборів президента РФ” і наразі загарбники готують фальсифікації.

В ЄС уже засудили нову спробу Росії легітимізувати тимчасову та незаконну окупацію українських територій, попередивши, що політичне керівництво РФ та причетні до організації псевдоголосування відповідатимуть за наслідки цих незаконних дій.