UA / RU
Підтримати ZN.ua

В “ЛНР” окупанти хочуть протягом трьох місяців поставити на облік 16-річних хлопців

Комісії почнуть працювати з 10 січня.

Упродовж трьох місяців в “ЛНР” планують поставити на військовий облік 16-річних юнаків. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

За даними голови ОВА, комісії почнуть працювати на окупованій території Луганщини вже з 10 січня 2024 року. 

Читайте також: Росія переміщує якутів, бурятів та інших представників «малих народів» на Луганщину

“Окупаційна адміністрація наділила їх широкими повноваженнями, аби ті встигли впоратися до 31 березня – коли в РФ завершаться вибори президента”, – зазначив Артем Лисогор.

Як зауважив голова ОВА, окупанти також виявлятимуть і старших чоловіків, які з часу окупації оминули військкомати. Їх мають облікувати до 31 грудня.

Зазначається, аби отримувати необхідні персональні дані чоловіків окупанти до цієї роботи долучили також і підприємства, установи та організації. Крім того навчальні заклади мають прослідкувати, аби юнаки терміново з'явилися до військкоматів.

Читайте також: В Луганській ОВА розповіли, як окупанти збираються підвищити "явку" на псевдовиборах 

В ОВА зауважують, що не у кожному населеному пункті “ЛНР” є необхідна кількість лікарів. Тому, чоловіків відправлятимуть на медичні огляди до сусідніх районів. Жителям Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Сватового та Троїцького окупанти наказали стати на військовий облік в інших містах.

У березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України відбудеться імітація “виборів президента РФ” і наразі загарбники готують фальсифікації.

В ЄС уже засудили нову спробу Росії легітимізувати тимчасову та незаконну окупацію українських територій, попередивши, що політичне керівництво РФ та причетні до організації псевдоголосування відповідатимуть за наслідки цих незаконних дій.