UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Курській області ЗСУ облаштовують котел для російських морпіхів – ISW: карта

Українські сили просуваються на північ та на схід від Суджі.

Українські сили просуваються на північ від Суджі в районі Малої Локні та оточують російські сили в Мартинівці. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW, посилаючись російських військових блогерів.

Тут кажуть, що котел російським підрозділам ЗСУ влаштовують на північний схід від Суджі, за 19 км від міжнародного кордону.

UAF Kursk Incursion August 21, 2024_0.png (1.63 MB)

Повідомляється, що в Мартинівці в оточенні опинилися підрозділи 810-ї російської морської піхотної бригади Чорноморського флоту. При цьому Російські військові блогери підносили вчинок солдата з 11-ї російської повітряно-десантної (ВДВ) бригади за те, що він нібито вивів призовників з оточення. В ISW припускають, що йдеться саме про події в районі Мартинівки.

Дослідники війни, посилаючись на геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, кажуть, що українські війська просунулися до південної частини Руської Конопельки (на схід від Суджі та за 12 км від міжнародного кордону).

Читайте також: Україна знищує мости в Курській області швидше, ніж Росія встигає їх будувати – Forbes

При цьому в ISW не можуть сказати, яка частина 810-тої морської піхотної бригади перебуває під загрозою оточення. Адже ця бригада "розгортається дуже епізодично по всьому виступу Курської області" - російські джерела повідомляють, що її підрозділи діють на півночі в районі Каучука (30 км від міжнародного кордону) і між Мартинівкою та Спальним (на південний схід від Суджі та за 45 км від Каучука).

Раніше повідомлялося, що вчора, 21 серпня, ЗСУ атакували кордон РФ у Климовському районі Брянської області.