UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Курській області українські підрозділи просунулися на півночі від Суджі та обстріляли ближні тили російського регіону – ISW: карта

Росіяни відновили свої позиції на південний схід від Кореневого.

В Курській області українські підрозділи просунулися на південь від Хитрівки (на північ від Суджі). Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW, посилаючись на геолокаційні кадри, опубліковані 6 вересня.

Датовані тим же числом кадри показують, що російські війська нещодавно відновили свої позиції на південний схід від Кореневого та в північній частині Черкаського Поріччя (на північний схід від Суджі).

UAF Kursk Incursion September 7, 2024.png (1.51 MB)

Повідомляється також, що українські сили продовжували атакувати в районах Коренево та Суджі. Водночас вони продовжували обстрілювати російські автошляхи та військову техніку в ближньому тилу Курської області.

Читайте також: Ціна курської операції може виявитися високою — Bloomberg

Геолокаційні кадри, опубліковані 7 вересня, показують, як українські війська завдають ударів по російському понтонному мосту через річку Сейм на північ від Глушкового та Званого (обидва на південний захід від Коренево), ймовірно, касетними боєприпасами, а кадри, опубліковані 7 вересня, показують, як українські сили завдають удару по російській системі протиповітряної оборони 9К33 «Оса» в невизначеному районі Курської області.

Раніше повідомлялося, що у Курській області росіяни нещодавно відновили свої позиції на північний схід від села Журавлі неподалік Кореневого.