UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Курській області села переходять з рук в руки, ЗСУ та Армія РФ часом атакують практично в одній і тій же місцевості – ISW

Українські війська продовжували наступальні дії по всій зоні вторгнення.

На новій ділянці вторгнення до Курської області РФ українські війська просунулися в Глушковському районі до південно-східної околиці села Вольфіно (на південний захід від Глушкового). Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW, посилаючись на геолокаційні кадри.

Водночас дослідники кажуть, що, як заявили російські військові оглядачі, війська РФ нещодавно відбили село Веселе в цьому ж районі. При цьому в ISW не можуть підтвердити цю заяву.

Російські джерела також стверджували, що ЗСУ продовжували наступальні операції на південній околиці Веселого та поблизу Нового Путі (на південь від Веселого) і Медвежого (на південний схід від Веселого).

UAF Kursk Incursion September 15, 2024.png (1.69 MB)

Повідомляється, що підрозділи російського 56-го повітряно-десантного полку (7-а дивізія ВДВ) і 106-ї дивізії ВДВ продовжують оборону від українських атак у Глушковському районі.

В ISW кажуть, що вчора, 15 вересня, українські війська продовжували наступальні дії по всьому виступу в Курській області, зокрема, у Любимівці (на південний схід від Кореневого) та поблизу Малої Локні (на північ від Суджі).

Читайте також: Операція в Курську стимулювала Росію до нових обмінів – ISW

Російські війська нещодавно просунулися до українського виступу в Курській області і, як повідомляється, нещодавно відбили один із населених пунктів. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 і 15 вересня, показують, що підрозділи РФ просунулися на полях на схід від 10-го Жовтня (на південь від Кореневого) і незначно просунулися на захід від Любимівки.

Раніше у підрозділі Khorne показали, що відбувається на новій ділянці фронту у Курській області.