UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Криму затонув сторожовий корабель, який окупанти захопили в 2014-му році

Він був у вкрай поганому технічному стані.

Сторожовий корабель проєкту 205П “Тарантул” затонув у тимчасово окупованому Севастополі. Про це повідомила міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

Повідомляється, що 18 січня рух “Атеш” опублікував інформацію про ймовірне підтоплення “Тарантула” за координатами 44.615763, 33.587110. В організації заявили, що це захоплений росіянами український корабель.

29 грудня близько 12:00 місцеві мешканці повідомляли в соціальних мережах про гучні вибухи, однак жодних офіційних коментарів окупаційна влада Севастополя не надавала. Місцеві повідомляли, що звук вибуху в центрі Севастополя був такої сили, що у вікнах дрижали шибки.

Аналітики допускають, що це міг бути корабель "Буковина", який росіяни захопили під час збройної агресії в 2014-му році. Він був у вкрай поганому технічному стані, тому до затоплення могла дійти справа через високу ціну утилізації судна.

Раніше повідомлялося, що впродовж кількох місяців партизанський рух "Атеш" фіксує підготовку російських військових до оборони тимчасово окупованого Криму.