UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Києві та області скоротять комендантську годину — Кличко

Більшість обласних центрів України теж скоротили час дії комендантської години.

Скорочення комендантської години в Києві планується з нуля годин 26 березня, триватиме вона з 00:00 до 05:00. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

За його словами, метро і наземний громадський транспорт з 26 березня змінять графік роботи відповідно до часу комендантської години - тобто, працюватимуть на годину довше.

Магазини, торговельні центри та ресторани також працюватимуть довше. З урахуванням часу, аби їх працівники могли повернутися додому до початку комендантської години.

В Київській області комендантську годину також скоротять. За словами Кличка, триватиме вона як і в столиці - з нуля годин до 5 години ранку щодоби.

«Більшість обласних центрів України теж скоротили час дії комендантської години», - додав мер Києва.

Читайте також: Комендантська година: що робити, якщо не встигаєте вчасно повернутися додому

Раніше Київська міська військова адміністрація повідомляла про намір скоротити дію комендантської години у Києві. За словами начальника КМВА Сергія Попка, рішення є відповіддю на відповідну петицію містян.

Нагадаємо, що зараз комендантська година в Києві діє з 23:00 до 5:00. Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки.

Якщо в заборонений час людина знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право її затримати і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години. Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу.