UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Києві під час тривоги пролунали вибухи, влада це заперечує, але є пояснення

Вибухи чули за траєкторією прольоту ракет. 

У Києві в момент оголошення повітряної тривоги вранці у четвер, 26 вересня, пролунали вибухи. У цей же момент  Повітряні сили ЗСУ попередили про ракетну небезпеку по всій території України через зліт МіГ-31К та запуск ракет «Кинджал» в напрямку Хмельницької області.

Повідомлення про запуск аеробалістичних ракет «Кинджал» з’явилось відразу після про попереджання про загрозу. Згодом моніторингові пабліки повідомили про вибухи у Хмельницькій області.

Київська міська військова адміністрація заявила, що в столиці сили протиповітряної оборони не працювали.

«Щодо інформації про вибухи в Києві, яка шириться в засобах масової інформації. Перед та під час повітряної тривоги сили та засоби ППО столиці не працювали. По території Києва ракетне озброєння ворога не застосовувалося», - стверджує начальник КМВА Сергій Попко.

У свою чергу моніторингові пабліки зазначають, що звуки вибухів чули також і в Житомирській області за траєкторією руху ракет «Кинджал».

«Це звуки подолання звукового бар'єру. Ракета летить на майже гіперзвуковій швидкості на фінальній стадії, відповідно вздовж її руху, чутно гучні звуки», - пише monitor.

Також автори пабліку не виключили, що вздовж руху цілі були додаткові звуки від спроб перехопити їх.