UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Харкові триває рятувальна операція на місці ракетного удару, число загиблих зросло

Під завалами все ще можуть бути люди.

Під завалами будинку у Харкові, по якому російські окупанти вдарили цієї ночі, уже знайшли шестеро загиблих, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

На разі на місці продовжуються пошуково-рятувальні роботи, під завалами, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, все ще можуть бути троє людей.

Однією із останніх загиблих знайшли 39-річну жінку. Як написав у Facebook заступник начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов, жінка напередодні ввечері прийшла в гості  до матері та залишилась на ніч.

«Матір загиблої жила якраз на п'ятому поверсі, від якого нічого не залишилося. Коли вдарила ракета, жінку просто викинуло на вулицю, вона відлетіла на кілька десятків метрів та вдарилася в стіну сусіднього будинку», - повідомив він подробиці трагедії та додав, що тіло зазнало настільки сильних пошкоджень, що для точного опізнання доведеться проводити ДНК-експертизу.

Матір загиблої також вибуховою хвилею винесло на вулицю, де її знайшли рятувальники. Жінка також загинула. 

Читайте також: Ранкова атака на Київ: знищено трансформаторну підстанцію

Після опівночі російські війська вдарили трьома ракетами по п’ятиповерховому будинку в Новобаварському районі Харкова. Внаслідок удару стався обвал двох верхніх поверхів. Наразі відомо, що 25 людей отримали травми різного ступеню тяжкості. Вісім із них на разі перебувають у лікарні, при цьому двоє у важкому стані.