UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Євпаторії знищили російський комплекс ППО «Тріумф»

По установці відпрацювали ракети «Нептун».

Під час атаки українських сил на російські військові формування поблизу Євпаторії в тимчасово окупованому Криму знищено російський комплекс протиповітряної оборони «Тріумф», повідомляє hromadske із посиланням на джерела в СБУ.

За даними видання, спецоперацію у ніч проти 14 вересня провели Військова контррозвідка Служби безпеки України та Військово-морські ЗСУ.  Зокрема по цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети «Нептун».

Спочатку безпілотники СБУ вразили  радари та антени комплексту, так звані «очі» установки. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами «Нептун» вдарили по пусковим комплексам С-300/400 «Тріумф».

Зазначається, що російський комплекс ППО «Тріумф» коштує 1,2 млрд доларів.

Читайте також: Ходжес назвав підхід ЗСУ до деокупації Криму "витонченим"

Вибухи поблизу Євпаторії в тимчасово окупованому Криму пролунали вранці у четвер. Місцеві пабліки повідомили про влучання в районах населених пунктів Заозерне та Уютне. Натомість Міноборони РФ відзвітувало про нібито знищення 11 безпілотників над Кримом. З початку атаки для руху закрили Кримський міст. ЗМІ зазначають, що поблизу Заозерного, що поруч із Євпаторією, розташована база сил протиповітряної оборони РФ і радіотелескоп П-400 (РТ-32).