UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Іванівському та Богданівці бої йдуть за кожен будинок: карта

Окупанти активно штурмують позиції ЗСУ у районі Часового Яру.

У населених пунктах Богданівка та Іванівське на бахмутському напрямку нині тривають бої за кожну вулицю та будинок, зазначив в ефірі телемарафону командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко.

 "І інколи так буває, що противник витис Сили оборони, зайняв ті чи інші позиції. Сили оборони накопичили можливості, витіснили противника і поновили стан та положення", - наголосив військовий.

Читайте також: Часів Яр, Костянтинівка, Дружківка – що далі: ISW каже, яким може бути найгірший для України розвиток подій на фронті: карта

За його словами, основним завданням для окупаційних військ є захоплення Часового Яру.

"Російські війська намагаються  взяти також в оперативне оточення місто Часів Яр. Однак успіхів вони не мають", - заявив Федоренко.

Військовий також повідомив, що росіяни постійно проводять наступальні дії у районах Андріївки та Кліщіївки за підтримки авіації.

Російське вище воєнне керівництво дало завдання своїм військам окупувати місто Часів Яр до 9 травня, заявив головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський.